App's om spraak, taal en communicatie te stimuleren
App's voor spraak, taal en communicatie
TransparantXLlogo

Transparant XL

Semi-gratis app welke beschikbaar is na de aankoop van de vernieuwde methode Transparant XL. De app biedt de mogelijkheid 49 werkbladen van Transparant in spelvorm te oefenen. Fijne motoriek is vereist.

Wat kan er geoefend worden?
  • Luisteren meer info
  • Taalbegrip meer info
  • Zinsbouw meer info

Onze mening

De app is verdeeld in 4 onderdelen: hoor-eens, plak-eens, kies-eens en zoek-eens. Bij het openen van een onderdeel zie je een rij met werkbladnummers. Dit dwingt je als gebruiker de handleiding erbij te houden om het juiste werkblad te selecteren. De app werkt intuïtief en reageert plaatje voor plaatje. Er is geen multi-touch. 

 

De app is geheel in stijl van de Transparant methode.
De werkbladen worden op verschillende manieren aangeboden. Bij plak-eens is de moeilijkheidsgraad niet aan te passen. Hierdoor krijg je veel afbeeldingen tegelijk te zien. Dit kan als onoverzichtelijk worden ervaren. Onderdelen hoor-eens, kies-eens en zoek-eens lossen dit mooi op door afbeeldingen te tonen welke 1 voor 1 worden omgedraaid. Hierbij zijn ook het aantal aangeboden afbeeldingen beperkt. Als een werkblad is afgerond verdwijnen de afbeeldingen en verschijnt er een ster in beeld.


De app is inzetbaar voor het behandeling van taalbegrip, auditieve verwerking en zinsbouw. Vereenvoudiging is helaas niet overal toepasbaar. Voor kinderen met problemen in de prikkelverwerking of een korte aandacht spanne is dat een gemis. Een traditioneel werkblad zal hierbij beter werken.
De logopedist begeleidt het kind door de juiste uiting toe te passen. Doordat de app weinig gebruik maakt van geluiden lokt dit communicatie uit.
Onderdeel hoor-eens speelt mooi in op de auditieve verwerking en is tevens het leukste onderdeel van de app. De app voegt verder weinig vernieuwends toe aan de methode Transparant.

Per aangeschafte methode krijg je een promotiecode voor het gratis downloaden van de app. Hierna is er de mogelijkheid meerdere promotiecodes aan te schaffen. De methode Transparant XL is aan te schaffen voor €295,-.
Zonder aanschaf van de methode is het niet mogelijk de app te gebruiken.Datum review: 31 januari 2020
Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster
Android icoon Apple icoon Windows icoon
Prijs: Gratis

Downloaden:
TPXL1
1 2 3  ...