App's om spraak, taal en communicatie te stimuleren
App's voor spraak, taal en communicatie
sst-de-tijger-slaapt

Ssst de tijger slaapt

Deze app bevat het interactieve voorleesverhaal (van het boek ‘Sst! De tijger slaapt’), een liedje, en twee spelletjes (‘zoek dezelfde’ en ‘zoek de verschillen’). De app is een aanvulling op het prentenboek, om de volledige app te kunnen gebruiken is de code uit het prentenboek nodig. 

Het is een eenvoudige app om te gebruiken. Er zitten geen mogelijkheden op voor het wijzigen van instellingen. De spellen, het lezen en het zingen spreken voor zich. Er is geen reclame aanwezig. De app ondersteunt geen multitouch. De app is mooi vormgegeven, er is een witte achtergrond, waardoor de felle kleuren van de dieren en voorwerpen goed naar voren komen. Het is een rustige app, niet teveel poespas. De stem is rustig, duidelijk gesproken. Hij geeft in het verhaal de opdrachten. Vervolgens komt in een blauw balkje nogmaals de opdracht te staan. Dit moet door de ouder eventueel herhaald worden, want wordt niet meer uitgesproken. Memory en zoek de verschillen worden niet verbaal uitgelegd, het spreekt voor zich. De app gaat over een specifiek thema; dieren en feest. De app is geschikt voor meerdere doeleinden (voorlezen, zingen, spelletjes doen), maar heeft geen instelbare moeilijkheidsgraad. De app is inzetbaar als actie-reactiespel en voor stimulering van woordenschat, taalbegrip en zinsbouw. Daarnaast ook om het luisteren te stimuleren. Deze app biedt veel ruimte voor interactie. 

Wat kan er geoefend worden?
  • Actie reactie meer info
  • Luisteren meer info
  • Taalbegrip meer info
  • Woordenschat meer info
  • Zinsbouw meer info

Onze mening

Een erg leuke app met vrolijke kleuren en eenvoudige afbeeldingen! Het verhaal is interactief; het kind wordt gestimuleerd om over het neusje van de tijger te aaien zodat ze weer in slaap valt, over de buik te wrijven, een ballon weg te blazen, een liedje te zingen en de ipad te wiegen. Als het kind niets doet, gaat het verhaal niet verder en blijft het balkje waarin de opdracht staat licht heen en weer bewegen. Het liedje duurt vrij lang, maar bevat heel veel herhaling! Kortom, leuk voor kinderen.Het memoryspel bevat 12 kaarten (dus je moet 6 dezelfde kaarten zoeken). Dit kan voor sommige kinderen nog moeilijk zijn. Er zijn vijf memoryspellen. Elke keer als je klaar bent, komen er ballonnen en staat er een tekst ‘goed gedaan, op naar de volgende puzzel’! Na vijf puzzels staat er een tekst dat je ze allemaal op hebt gelost. Er wordt niet bij gesproken, er klinkt alleen een gitaarmuziekje en je ziet ballonnen.Datum review: 28 February 2019
Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster
Android icoon Apple icoon Windows icoon
Prijs: Betaald

Downloaden:
sst-de-tijger-slaapt-screenshot1
1 2 3  ...