App's om spraak, taal en communicatie te stimuleren
App's voor spraak, taal en communicatie
MijnRupsjeNooitgenoeg

Mijn Rupsje Nooitgenoeg

Met deze app laat je Rupsje Nooitgenoeg rondlopen in jouw huiskamer of tuin. Je kunt samen met Rupsje spelen en je kunt hem natuurlijk eten geven om hem te laten uitgroeien tot een vlinder!

Wat kan er geoefend worden?
  • Woordenschat meer info
  • Zinsbouw meer info

Onze mening

Het is even wennen om de rups in beeld te krijgen. De iPad moet op een bepaalde manier worden vastgehouden voor het beste resultaat. Als Rupsje in beeld is werkt de app heel intuïtief en is hij klaar voor gebruik. Met je vinger kun je het speelgoed pakken of de appels laten vallen.
Er zijn geen instellingen om aan te passen, maar dit is ook niet nodig. 
Rupsje zien rondlopen op je eigen tafel is voor kinderen erg leuk. De app wordt begeleid door rustige muziek en de kleuren zijn helder. Rupsje reageert op de acties die je uitvoert. Na 3 stuks fruit zit Rupsje vol en kan hij op de boomstam gaan slapen. Elke dag wordt hij groter tot hij kan wegvliegen als een vlinder.
De geboorte van een rups die opgroeit tot een vlinder wordt mooi in beeld gebracht. De app is verder rechttoe rechtaan en geeft geen mogelijkheid tot spelvariatie.
Rupsje Nooitgenoeg kan worden ingezet ter ondersteuning van het thema lente of dieren. Hierbij kan woordenschat of vertelvaardigheid worden uitgelokt. Door de verrassende vorm van de app lokt dit ook spontaan taal uit.

De app is gratis en er worden geen in-app aankopen aangeboden. Ook is er geen reclame.Datum review: 08 juni 2020
Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster
Android icoon Apple icoon Windows icoon
Prijs: Gratis

Downloaden:
MijnRupsjeNooitgenoeg1
1 2 3  ...