App's om spraak, taal en communicatie te stimuleren
App's voor spraak, taal en communicatie
LetmeTalk

Let me talk

Let me talk is een app die als ondersteunend communicatiemiddel kan worden ingezet. De app bevat meer dan 9000 afbeeldingen en de optie om deze in categorieën in te delen. De gekozen afbeeldingen verschijnen in een rij en worden als een zin uitgesproken. Voor de bediening van de app is fijne motoriek nodig.

Wat kan er geoefend worden?
  • Ondersteunde communicatie meer info
  • Zinsbouw meer info

Onze mening

De app kan na een beetje oefening al vlot worden gebruikt en is zowel op een smartphone als een tablet te gebruiken. Je kunt afbeeldingen en eigen foto's toevoegen aan de al bestaande categorieën of aan het beginscherm. De app is beschikbaar in 18 talen waaronder ook Nederlands en Arabisch. Er kunnen verschillende profielen worden opgeslagen en er kunnen enkele voorkeuren worden ingesteld. De instellingen kunnen worden beveiligd met een wachtwoord.
De afbeeldingen die worden aangeraakt verschijnen bovenin een balk. De rij afbeeldingen kunnen daarna afgespeeld worden door op de 'play' knop te drukken. Het verwijderen van afbeeldingen is helaas erg klein en moeilijk zichtbaar onderin de hoek geplaatst.

De app oogt rustig, doordat er weinig afbeeldingen tegelijk zichtbaar zijn. De randen rondom de afbeeldingen kun je van kleur veranderen om het contrast te vergroten. Helaas is alleen de stem van een volwassen Nederlandse man te kiezen voor de uitspraak.

De app biedt kan zo uitgebreid of beperkt worden gemaakt als gewenst. Er kunnen nieuwe categorieën worden aangemaakt en verwijderd, evenals de afbeeldingen en foto's. 
Datum review: 22 mei 2020
Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster
Android icoon Apple icoon Windows icoon
Prijs: Gratis

Downloaden:
letmetalk1
1 2