App's om spraak, taal en communicatie te stimuleren
App's voor spraak, taal en communicatie
LekkerPuhicoon

Lekker puh

Een app die is ontwikkeld voor kinderen met schisis om de spraakontwikkeling spelenderwijs te stimuleren. De klanken worden een x aantal keer gedrild waarna het kind als beloning een kort spelletje kan doen. Voor bediening van de app is fijne motoriek vereist.

Wat kan er geoefend worden?
  • Actie reactie meer info
  • Stemgebruik meer info
  • Verstaanbaar praten meer info

Onze mening

De app is volledig in te stellen zoals de begeleider dit wil. Er kan een doelklank geselecteerd worden (ondersteund met afbeeldingen van het dyspraxieprogramma), waarbij automatisch een geïllustreerd mondbeeld wordt geselecteerd. Dit mondbeeld is vrij abstract. Daarna kan de positie van de knoppen worden geselecteerd, passend bij de positie waarin de begeleider ten opzichte van de cliënt zit. Het aantal uitingen kan geselecteerd worden waarna de beloning volgt.
De beloningsspelletjes wijzen voor zich, zijn kleurrijk en wisselen elkaar af. De spelletjes duren ca. 1 minuut waardoor het snel weer tijd  isom te oefenen. De spelletjes kunnen bij veelvuldig gebruik wat eentonig worden.
Tijdens het oefenen is er nog de optie om fout, mondbeeld en tip aan te tikken. Het aantal goed en fout wordt geregistreerd evenals de tijd dat je bezig bent.

De app is goed te gebruiken voor het drillen van een klank, maar kan ook voor doelwoorden worden gebruikt. Hierdoor is het niet alleen voor cliënten met een schisis, maar ook voor spraakproblemen in de breedste zin van het woord goed inzetbaar. De cliënt ziet of de uiting goed of fout ging, doordat de muis wel of geen kaas heeft gekregen.  Het moeilijker maken van de oefening kan door het ophogen van het aantal juiste doeluitingen. Als de sessie onderbroken wordt kan de draad de volgende behandeling weer worden opgepakt.Datum review: 12 november 2019
Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster
Android icoon Apple icoon Windows icoon
Prijs: Gratis

Downloaden:
lekkerpuh1
1 2 3  ...