App's om spraak, taal en communicatie te stimuleren
App's voor spraak, taal en communicatie

HKL Photo booth

Een oorzaak-gevolg activiteit waarbij je op het scherm of op een externe knop drukt om verder te raken in het filmpje. Wat gaat er gebeuren?

Wat kan er geoefend worden?
  • Actie reactie meer info
  • Woordenschat meer info
  • Zinsbouw meer info

Onze mening

Zeer overzichtelijke, eenvoudige app waarbij geoefend kan worden met actie-reactie, maar bijvoorbeeld ook vertellen van oorzaak en gevolg.
In het hoofdmenu heb je de optie om een externe knop aan te sluiten en te activeren. De app start direct nadat je op ‘play’ drukt.
De app is hierdoor zeer goed inzetbaar bij een brede doelgroep, zowel als behandelmateriaal als beloning.

De video is opgedeeld in fragmenten van 5 á 6 seconden. Als een fragment is afgelopen verschijnt er een ‘play’ knop midden op het scherm. Bij aanraking op het scherm gaat de video direct verder. De video is helder van kleur. Er wordt niet gesproken en er is geen achtergrondmuziek. In de video hoor je bijpassende geluiden zoals het lopen, lachen, een gordijn dat dicht schuift etc. Dit werkt ondersteunend aan het verhaal.
Aanpassingen aan het verhaal of andere wijzigingen in de app maken is niet mogelijk.

Er bestaan verschillende apps/verhalen van dezelfde maker (Inclusive Technology). Deze kun je apart aanschaffen voor €1,99 per stuk. Er is keuze uit bijvoorbeeld een verhaal over een picknick, oversteken op straat of met de lift gaan.Datum review: 15 oktober 2021
Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster
Android icoon Apple icoon Windows icoon
Prijs: Betaald

Downloaden:
1 2 3