App's om spraak, taal en communicatie te stimuleren
App's voor spraak, taal en communicatie
DrawtellHD

DrawTellHD

Een app om je creativiteit de vrije loop te laten. Je hebt keuze uit diverse achtergronden om op te tekenen en stickers op te plakken. Ook zijn er kleurplaten die je naar wens kunt versieren. Als je creatie af is biedt de app de mogelijkheid om een stemopname toe te voegen en de stickers tot leven te brengen.

Wat kan er geoefend worden?
  • Actie reactie meer info
  • Luisteren meer info
  • Woordenschat meer info
  • Zinsbouw meer info

Onze mening

Deze Engelse app werkt recht toe recht aan. Je hebt al snel een leuke tekening of kleurplaat gemaakt. De achtergrondmuziek is naar wens uit te schakelen, maar bevat verder geen mogelijkheden tot het wijzigen van instellingen.  Het is helaas ook niet mogelijk het niveau aan te passen. Tijdens het spelen is er geen reclame in beeld. De app ondersteund geen multitouch.
Het startmenu van de app is overzichtelijk en vrolijk vormgegeven. Zodra je gaat tekenen biedt de app veel keuzes die niet altijd overzichtelijk zijn. De icoontjes voor het toevoegen van kleur, stickers, stencils en stemopname staan voor het gevoel onlogisch rondom het scherm. Dit vergt in het begin enige oefening en/of begeleiding. De app biedt in de kleurplaten, stencils en stickers veel variatie in thema’s.

De app is met name interactief door de stemopname die je kunt maken en direct kunt terugluisteren. De stickers kun je bewegen tijdens de stemopname, waardoor dat leuke mogelijkheden biedt in de logopedische behandeling. Bijvoorbeeld tijdens het oefenen van een klank of het uitbreiden van de woordenschat.
De tekeningen worden automatisch opgeslagen in de app. Zo kun je voorgaande tekeningen gemakkelijk hergebruiken.Datum review: 28 mei 2019
Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster Waarderingsster
Android icoon Apple icoon Windows icoon
Prijs: Gratis

Downloaden:
drawtellhd1
1 2 3