App's om spraak, taal en communicatie te stimuleren
App's voor spraak, taal en communicatie

De PraatApp - verstaanbaar praten

Veel jonge kinderen hebben moeite met de uitspraak van klanken en zijn daardoor minder goed verstaanbaar voor hun omgeving. Samen spelletjes doen waarbij het kind steeds woorden met een bepaalde klank kan horen en oefenen verbetert de verstaanbaarheid en zorgt ervoor dat het kind zich beter duidelijk kan maken. Daarom hebben de logopedisten van Driestroom de Praatapp – verstaanbaar praten ontwikkeld.

De Praatapp - verstaanbaar praten is een app waarmee spelenderwijs geoefend kan worden met het beter verstaanbaar leren uitspreken van klanken, woorden en zinnen. De app bevat negen klanken of klankgroepen. Voor iedere klank zijn woordkaarten, luisterwoorden en versjes beschikbaar. Daarnaast kan er worden getekend en gestempeld met de afbeeldingen die horen bij de verschillende klanken en er kan ook geoefend worden tijdens een spelletje memory, lotto of bij een praatplaat.

 

 

logopraatappjpg

April 2023: Door technische problemen is de De Praatapp – verstaanbaar praten voorlopig alleen te downloaden via de Appstore, en niet meer via Google Play.

appstore

 
 

 

Wat kan de app?

  

Mike oefent samen met Lisanne met de uitspraak van klankcombinatie st- met behulp van een praatplaat van De PraatApp - verstaanbaar praten. Hij vindt het leuk en kan het spelletje thuis nog eens doen en zo samen met zijn ouders verder oefenen.

 

Praatappmeisjepraatplaatroos2

"rrrrrroos" zegt dit meisje, terwijl ze alle rozen in de vaas zet. Ook dit is een praatplaat van De PraatApp - verstaanbaar praten. Naast de praatplaten kan er ook geoefend worden met woordkaarten, lotto, memory, luisterwoorden, versjes of samen tekenen en stempelen.